Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

γιορτή του πατέρα 12 Ιουνίου 2011

Φέτος, θα γιορταστεί την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012. Δέστε:
 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B9%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AE_%CF%84%CE%BF%CF%85_%CE%A0%CE%B1%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%B1
 http://patrotita.blogspot.com/2012/05/sygapa-goneis-10-2012.html
 http://alithinapsemata.gr/greece/greece-news/greece-society/3263-giorti-tou-patera.html
 Η ιδέα της 'Ημέρας του Πατέρα' γεννήθηκε στις ΗΠΑ χάρη στους πεσόντες στον εμφύλιο πόλεμο. Στις ΗΠΑ καθιερώθηκε την τρίτη Κυριακή του Ιούνη, στην Αυστραλία στις 8 Σεπτεμβρίου, ενώ σε άλλες χώρες είχε θρησκευτικό χαρακτήρα και γιορταζόταν την ημέρα της Αναλήψεως, Πεντηκοστής και τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη.
Στην Ελλάδα ο μπαμπάς γιορτάζει τη δεύτερη Κυριακή του Ιούνη, διότι ακόμα δεν έχουν κλείσει τα σχολεία και μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται θέματα σχετικά με την ανατροφή, τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών και τη χαρά της πατρότητας. Αυτό καθιέρωσε ο ΣΥΓΑΠΑ  (Σύλλογος Για την Ανδρική & Πατρική Αξιοπρέπεια) εδώ και οκτώ χρόνια που με άλλους ευρωπαίους στηρίζει τον πατέρα,  κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί την κοινωνία για το θέμα των διαζευγμένων μπαμπάδων και αγωνίζεται για την ισότιμη και δίκαιη αντιμετώπισή τους όχι μόνο στα «δικαστήρια», αλλά και στην πραγματική ζωή. Έτσι, διοργανώνει κάθε χρόνο εκδηλώσεις για τη γιορτή του πατέρα και συντονίζει το πανευρωπαϊκό κίνημα αντίστασης κατά της δικαστικής του εξόντωσης και ενάντια στο Σύνδρομο της Γονικής Αποξένωσης που βιώνουν τα παιδιά μετά το διαζύγιο.
O ΣΥΓΑΠΑ, ο Σύλλογος φίλων της αναπηρίας "ΑΛΛΑΖΩ" και το Κέντρο Στήριξης κακοποιημένων γυναικών "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" διοργανώνουν την κεντρική πανελλαδικά εκδήλωση για τη γιορτή του πατέρα, στη Θεσσαλονίκη, την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 και ώρα 8μμ στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου.Το 2011 γιορτάστηκε την  Κυριακή 12 του Ιουνίου,

goneis - gonis - goneas - πατέρας - πατρότης - πατρότητα ΣΥΓΑΠΑ
http://goneas.blogspot.com/
SYGAPA - ΣΥΓΑΠΑ: ΓΟΝΕΙΣ ΔΙΑΖΕΥΓΜΕΝΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.
Η γιορτή το 2010: http://youtu.be/jJ8cYtHe4p0


ΠΕΡΙΣΙ: από blog: Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011
12/06/2010: Η ξεχασμένη γιορτή του Πατέρα
Σήμερα 13 του Ιουνίου, είναι και η γιορτή του πατέρα. Αυτή τη μέρα ας μην ξεχάσουμε να δώσουμε ένα μεγάλο και γλυκό χαμόγελο στον πατέρα. Αυτή τη μέρα είναι η γιορτή του.
Είναι μια γιορτή που προτού καλά, καλά καθιερωθεί… ξεχάστηκε.
Ο δικός μου πατέρας είχε ένα ιδιόμορφο χιούμορ, αν ζούσε θα έλεγε έχοντας ένα χαμόγελο… Τζοκόντας στα χείλη του:
«Σήμερα είναι η μέρα του πατέρα, μάλιστα… τα δικά μου παιδιά δεν με ξέχασαν… απλά δεν θυμήθηκαν να με πάρουν στο κινητό μου… οι δουλειές βλέπετε».
Κανονικά έπρεπε να ξεκινήσω λέγοντας ότι ο πατέρας είναι ο αρχηγός της οικογένειας, η κεφαλή και κολώνα του σπιτιού, ο κουβαλητής, αυτός που παίρνει τις αποφάσεις. Πέστε μου ποια απ’ όλα αυτά ισχύουν σήμερα;
Φοβάμαι κανένα.
Τώρα εργάζεται και η μητέρα, η ζωή άλλαξε, όλα άλλαξαν, ζούμε την εποχή της ισότητας των δύο φύλων.
Όλα μισά, μισά, όλα στη μέση, εκεί βρίσκεται και η … Φιλιππινέζα για να μεγαλώσει τα παιδιά.
Μετά απ’ όλα αυτά πώς να μιλήσεις για το μέλλον, για ιδανικά, για πρόσωπα ζωής, για σεβασμό.
Πώς να μιλήσεις για τον Πατέρα;
Για τον πατέρα που του περίμενε όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι για να φάνε όλοι μαζί.
Στην Αμερική έγινε μια έρευνα για το πώς σκέφτονται για τον πατέρα τους τα παιδιά τους σε διάφορες ηλικίες:
Έξη χρονών: Ο πατέρας τα ξέρει όλα.
Δέκα χρονών: Ο πατέρας ξέρει αρκετά.
Δεκαπέντε: Ο πατέρας δεν ξέρει τίποτα.
Είκοσι: Ο πατέρας… κάτι ξέρει.
Τριάντα: Ο πατέρας έχει καλή κρίση.
Σαράντα: Ο πατέρας ξέρει περισσότερα από μένα.
Πενήντα: Ο πατέρας θυμάται τα πάντα.
Εξήντα: Μακάρι να ζούσε ο πατέρας να παίρναμε τη γνώμη του.

Πλησιάζει η γιορτή του πατέρα, λοιπόν. Κάθε δεύτερη Κυριακή του Ιούνη (12 Ιουνίου εφέτος) η ημέρα είναι αφιερωμένη στους πατεράδες. Για να δούμε πώς πρέπει να ευχαριστήσουμε τους πατεράδες της οικογένειάς μας με κάποιον τρόπο, ας επιχειρήσουμε να ρίξουμε μια ματιά στον ρόλο που κατέχουν στην οικογένεια.

Βρείτε το καλύτερο δώρο για τον μπαμπά!
Παραδοσιακά, ο κύριος ρόλος του πατέρα (ως άνδρα) είναι να παρέχει αγαθά στην οικογένεια ή χρήματα για να αγοραστούν αυτά τα αγαθά. Είναι ο κουβαλητής του σπιτιού (ενδιαφέρουσα είναι οι σύμπτωση ότι η γιορτή του πατέρα γιορτάζεται την ημέρα της αναλήψεως!) και εκείνος που φροντίζει για την ασφάλεια της οικογένειας. Δύσκολος ρόλος σε πολύ δύσκολες εποχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου