Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΥΓΑΠΑ SYGAPA GONEIS

Το κοινωνικό έργο του ΣΥΓΑΠΑ χρειάζεται οικονομική ενίσχυση:

Τα οκτώ πρώτα χρόνια της ύπαρξης του ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (ΣΥλλογος Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια: (http://www.sos-sygapa.eu/  ) είναι γεμάτα με κοινωνική δράση για την Γονεική Ισότητα και την παιδική υπερηφάνια. Οι διαζευγμένοι γονείς κατάφεραν να συσπειρωθούν γύρο από τον Ιδρυτή του Κινήματος Δρ Καθηγητή, Νίκο Σπιτάλα (http://spitalas.blogspot.com/  ) και να προβάλλουν βασικά θέματα που αφορούν σε όλα τα ζευγάρια σήμερα αλλά κυρίως αυτά των διαζυγίων (περίπου δύο εκατομμύρια ενήλικες και ένα εκατομμύριο παιδιά). Ενα διαζύγιο είναι πολύ οδυνηρό για όλους αλλά μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στα παιδιά. Στον όγδοο χρόνο επιστημονικής και
ακτιβιστικής δράσης, ο ΣΥΓΑΠΑ, όπως έχει χαρακηριστικά ονομασθεί: 'το χαμόγελο του πατέρα', έχει ανάγκη από τη δική σας οικονομική στήριξη για να μπορέσει να συνεχίσει το έργο του. Τα κοινωνικά κινήματα στην Ελλάδα είναι ελάχιστα και η μοναδική δράση στην ειδικότητα των διαζυγίων που φέρνει ελπίδα σε πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άτομα είμαστε εμείς. Ανδρες και γυναίκες που πιστεύουμε στο μέλλον της νεολαίας και της χώρας μας, κάνουμε υπερ-προσπάθεις δίχως πόρους από κανένα. Η οικονομική κρίση που μαστίζει όλες τις εθελοντικές οργανώσεις, κτυπά την πόρτα μας και κυρίως εμάς που δεν δεχθήκαμε καμία βοήθεια από Κρατική ή άλλη πηγή. Στηρίξτε μας για να συνεχίσουμε το έργο μας: Στον μοναδικό Τραπεζικό λογαριασμό που έχουμε, καταθέστε ακόμα και το ελάχιστο στέρημά σας: Θα αποτελέσει ανακούφιση και θα διατηρήσουμε την φλόγα της ελπίδας αναμένη για το καλό όλων. Το κίνημά μας είναι κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων που θα γίνει αντιληπτό σε αρκετά χρόνια μετά, από την Ελληνική κοινωνία. Είμαστε πρωτοπόροι και η ισότητα στο θέμα 'διαζύγιο' είναι πολύ σοβαρό. Εχουμε βοηθήσει αφιλοκερδώς 30.000 άτομα και θέλουμε να στηρίξουμε όλα τα παιδιά των διαζυγίων. http://goneas.blogspot.com/
Λογαριασμός ΣΥΓΑΠΑ:
ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 213/480139-35
ΙΒΑΝ: GR3301102130 000021348013935
προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει η φωνή του ΣΥΓΑΠΑ. http://www.sos-sygapa.eu/  
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&cid=122&aid=351655
http://ksipnistere.blogspot.gr/2011/07/gonis-goneis-goneas.html
http://www.inews.gr/116/to-koinoniko-ergo-tou-sygapa-chreiazetai-oikonomiki-enischysigoneis-diazevgmenoi-gonis-goneis-goneas.htm







Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Νέα παρουσίαση βιβλίου του Δρ Νίκου Σπιτάλα

Εκδηλώσεις
"Το Κοινωνικό Κίνημα των Διαζευγμένων", Παρουσίαση βιβλίου
Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 και ώρα 8μμ θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Σπιτάλα: 'Το Κοινωνικό Κίνημα των Διαζευγμένων' που αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα και τους διαζευγμένους, στον πολυχώρο του Μουσείου. Θα παρουσιάσουν οι: Γ. Καφαλής - ψυχίατρος & Π. Αλεπάκος - δικηγόρος. Πρόκειται για μια εγκυκλοπαιδική ανασκόπηση γεγονότων που ανέτρεψαν κοινωνικές πεποιθήσεις τον τελευταίο αιώνα με τους ηγέτες τους και κείμενα που αφορούν στα διαζύγια ή/και στις στις σχέσεις των φύλων που προέρχονται από γυναίκες - πρωτοφεμινίστριες αλλά και έγκριτους νομικούς και ψυχολόγους-ψυχιάτρους.

H καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οικονομικά συμφέροντα, η άνιση αντιμετώπιση του άνδρα, οι κοινωνικές ανισότητες, η θηλυκοποίηση των δικαστηρίων, η εμπορευματοποίηση της γυναίκας, τα απομεινάρια του φεμινισμού και το παγκόσμιο σύστημα θυματοποίησης της γυναίκας, οδήγησαν σε ένα κύμα παγκόσμιας αγανάκτησης που στη χώρα μας, έχει αρνητικές επιπτώσεις στα παιδιά. Τελευταία, αναδεικνύεται πρόβλημα στη συνοχή του Κράτους και το έλλειμμα Παδείας, κουλτούρας, πολιτισμού αναδεικνύεται σε όλα τα επίπεδα.

Μπορεί το οικονομικό πρόβλημα να βελτιωθεί κάποια ημέρα, αλλά το κοινωνικό, που αφορά τρία εκατομύρια χωρισμένους (άνδρες, γυναίκες, παιδιά), συν την άμεση οικογένειά τους, έχει σοβαρότατη επίπτωση στο μέλλον της χώρας. Η νέα γενιά θέλει γονεϊκά πρότυπα σαν φάρο.

Οι εξουσίες (νομοθετική, δικαστική, θρησκευτική, πολιτική) δεν έχουν πυγμή για ν' αλλάξουν τις βασικές δομές, συνεπώς, μόνο ένα κίνημα ζωντανό μπορεί ν΄ ανατρέψει την τελματώδη κατάσταση.

Το βιβλίο αυτό διαπραγματεύεται ιστορικά δεδομένα για κινήματα και επαναστάσεις στον τελευταίο αιώνα. Παραλληλίζει το νέο κίνημα των διαζευγμένων με τα υπάρχοντα που άλλαξαν τον κόσμο. Περιλαμβάνει κείμενα από γυναίκες που διεκδίκησαν ισότητα ως φεμινίστριες, αλλά τώρα στηρίζουν τα δικαιώματα των ανδρών. Επίσης, περιλαμβάνει πρωτοπόρους που διεκδίκησαν ανθρώπινα δικαιώματα. Στην Ελλάδα, τα ανθρώπινα δικαιώματα των διαζευγμένων (ανδρών-γυναικών) στηρίζει από το 2004, ο ΣΥΓΑΠΑ.
http://www.emthrace.org/εκδηλώσεις/το-κοινωνικό-κίνημα-των-διαζευγμένων-παρουσίαση-βιλίου.html

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Γραμμή για εξαφανισμένα παιδιά: 116000


Από το γραφείο του Πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε ο αριθμός κλήσης για εξαφανισμένα παιδιά από φυγή, γονική αρπαγή,  κτλ με αφορμή την ημέρα των εξαφανισμένων παιδιών, 25 Μαίου 2012, στο δωρεάν τηλέφωνο για 10 ευρωπαικές χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα: 116 000.

Signaler les enfants disparus au 116 000

Publié le 30.05.2012 - Direction de l'information légale et administrative (Premier ministre)
Fugue, enlèvement parental, disparition inquiétante... À la suite de la 10ème journée internationale des enfants disparus du 25 mai 2012, la Fédération nationale d’aide aux victimes et de médiation (Inavem) rappelle que le 116 000 est le numéro d’appel unique européen destiné à écouter et à accompagner les familles d’enfants disparus, fugueurs ou enlevés.
Entièrement gratuit, le 116 000 est accessible tous les jours, 24h/24. Il est opérationnel depuis 10 pays de l’Union européenne : Belgique, Danemark, France, Grèce, Hongrie, Italie, Pays-Bas, Pologne, Portugal, Roumanie et Slovaquie. Son but est d’offrir aux parents et aux familles : 
- un accueil et une écoute téléphonique, 
- un suivi des dossiers tout au long des procédures, 
- un accompagnement dans les démarches auprès des services d’enquête et des autorités judiciaires, 
- une orientation vers les administrations et les associations spécialisées, 
- une orientation vers un soutien psychologique si nécessaire.
Le site internet du « 116 000 enfants disparus » propose de retrouver en ligne tous les avis de recherche concernant les disparitions d’enfants en cours avec les numéros de téléphone à contacter en cas d’information à transmettre aux autorités compétentes.