Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Διαζύγιο και παιδί

Ποια είναι τα ψυχολογικά στάδια ενός διαζυγίου;

Το διαζύγιο είναι μια πολύ επώδυνη και δύσκολη κατάσταση για τη ζωή ενός ανθρώπου. Δείτε, ποια είναι τα στάδια που περνά ένα άτομο κατά τη διάρκεια ενός διαζυγίου και πώς βιώνει το ζευγάρι την επώδυνη αυτή διαδικασία.

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012  iatronet.gr 

Τελικά στην ζωή του καθενός τίποτα δεν είναι σίγουρο και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Οι άνθρωποι όταν αποφασίζουν να παντρευτούν λαμβάνουν υπόψιν τον ενθουσιασμό που επικρατεί ακριβώς εκείνη την περίοδο. Όλα γίνονται βιαστικά χωρίς ποτέ τους να λαμβάνουν υπόψιν τις συνέπειες που μπορεί να επιφέρει αυτή η κίνηση τους.
Προσωπικά έχω συναντήσει αρκετά ζευγάρια που ενώ δείχνουν πολύ ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι μόλις παντρευτούν και ιδιαίτερα μόλις αποκτήσουν παιδιά κάτι σπάει στην μεταξύ τους σχέση και «διαλύουν» τον γάμο τους. Πλέον η θέση της γυναίκας έχει μετακινηθεί αρκετά σε σημείο που κρίνει και αποφασίζει αυτοβούλως πότε φεύγει από μία σχέση και πότε όχι.
Ίσως είναι έντονο στις μνήμες μας το μοντέλο εκείνο των γυναικών που πάντα ήταν απόλυτα υπάκουες στους συζύγους τους. Δύσκολα θα ακούγαμε την λέξη διαζύγιο πριν από κάποια χρόνια και ιδιαίτερα από το στόμα των γυναικών. Έχουν αλλάξει πολύ οι καταστάσεις και τα ζευγάρια πλέον αξιολογούν διαφορετικά τις προτεραιότητες τους.
Περνώντας ο καιρός σταδιακά τα ζευγάρια αντιλαμβάνονται ότι εκείνο που είχαν στο μυαλό τους ως ιδανικό δεν έχει σχέση καθόλου με τον άνθρωπο που μοιράζονται τώρα την ζωή τους. Τα περισσότερα ζευγάρια θεωρούν ότι ο γάμος τους είναι η ολοκλήρωση της σχέσης τους και ότι έτσι επισφραγίζουν αυτό που τόσο καιρό είχαν, και ιδίως με τον ερχομό ενός παιδιού. Πολύ συχνά επίσης, γεννιούνται έντονοι λόγοι για καβγά μεταξύ των ζευγαριών, λόγοι που πριν ήταν αδύνατον να επινοηθούν. Χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Δουλεύω όλη την ημέρα: το πρωί στο γραφείο και από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ είμαι στο σπίτι και τολμάει να μου πει ότι το φαγητό δεν ήταν καλό; Έγινα έξαλλη και μας άκουσε όλη η γειτονιά». και «Της είπα ότι το φαγητό είναι ανάλατο και έκανε σαν τρελή! Έγινα έξαλλος και μας άκουσε όλη η γειτονιά…..».
Μέσα στον έγγαμο βίο πολύ συχνά τα ζευγάρια συναντούν αφορμές για καβγάδες, ακόμα και για τα πιο ασήμαντα (όπως θα φαινόντουσαν σε άλλους) γεγονότα αρκούν για να «στήσουν» ένα πεδίο μάχης. Εκείνο που ξεχνούν πολύ συχνά οι σύζυγοι είναι ότι θεωρούν πλέον την σχέση τους δεδομένη και ότι ο άλλος σύντροφος θα είναι εκεί για να υπομένει τα πάντα. Δεν είναι όμως έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις, τίποτα δεν είναι να θεωρείται δεδομένο και σίγουρο, χρειάζεται κάποιες φορές να επινοούν πράγματα τα ζευγάρια, όπως είχαν και στην αρχή της σχέσης τους, έτσι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να διατηρηθεί ένας γάμος.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίηση των Παιδιών των Διαζυγίων από τα δικαστήρια


ΣΥ.Γ.Α.Π.Α.

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ)
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319,
Αθήνα: Τηλέφωνο 2106411977, φαξ: 2106411997 κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr , President: Spitalas@yahoo.gr 
ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ-ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.sos-sygapa.eu
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:
http://internationalienation.blogspot.com
Θέμα: Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών των διαζυγίων από τα δικαστήρια
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μεγάλη συγκίνηση προκάλεσαν οι εκατοντάδες απόπειρες και αυτοκτονίες διαζευγμένων μπαμπάδων, στη χώρα μας. Το ίδιο και παιδιά αποξενωμένα από γονέα με το Σύνδρομο PAS-Parental Alienation Syndrome. Επίσης, από δεκαετίας ενημερώνουμε για τις τραγικές συνέπειες της αποξένωσης και της δημιουργίας απαράδεκτων φαινομένων στα ‘οικογενειακά δικαστήρια’ που πραγματοποιούνται από ανειδίκευτους δικαστές και που επιδεινώνουν την αντιδικία των γονέων μέσω δικομανών δικηγόρων. Το θέμα είναι ψυχιατρικό και θα πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να δημιουργήσει κοινωνικούς φορείς, πραγματογνώμονες που γνωρίζουν το Σύνδρομο PAS, διαμεσολαβητές, ειδικά δικαστήρια/θεραπευτήρια. Να συνδράμει στη βελτίωση του νόμου προς την συνεπιμέλεια, τους φυσικούς γονείς παιδιών εκτός γάμου, την γονεική ισότητα/κατοικία, να περιθάλπτει τους μονογονείς, να μη συγχέει τους όρους γονική μέριμνα-επιμέλεια, να επιβάλει ψυχολόγους στα σχολεία, στο σπίτι, στα δικαστήρια, να ελέγχει ψυχιατρικά δικηγόρους, δικαστές, αστυνομία, πραγματογνώμονες, να μη χρησιμοποιεί τα παιδιά ως ανταλλάξιμο είδος με χρήματα διατροφής, να εκδίδονται αποφάσεις σε ένα μήνα με σύμφωνη γνώμη του παιδιού, να τιμωρεί αυστηρά την παρεμπόδιση επικοινωνίας και τις ψευδείς κατηγορίες, διότι, μέσω των δικαστηρίων ‘εκτέλεσαν’ μία γενιά παιδιών που τα δημιούργησαν ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα, τα έκαναν παραβατικά και τα ώθησαν σε ουσίες/ίντερνετ/άκρα.

Την προσεχή Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2012, ο ΣΥΓΑΠΑ με τα 35.000 μέλη και ως εκπρόσωπος του ενός εκατομμυρίου χωρισμένων ζευγαριών και ίσο αριθμό παιδιών διαζυγίων, πρωτοστατεί στην Παγκόσμια Ακτιβιστική Διαμαρτυρία, στις 10πμ στα δικαστήρια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Δράμας και, στις 7μμ, στον πεζόδρομο της Ερμού (Καπνικαρέα) και Αγίας Σοφίας με Ερμού στη Θεσσαλονίκη, με τραγούδια από παιδιά και θεατρικά σκετς αναπαράστασης της γραφικής σημερινής κατάστασης της Ελλάδος των διαζυγίων του 21ου αιώνα που φαίνεται ως χώρα με μεσαιωνικό οικογενειακό δίκαιο, με αρπαγές παιδιών και βίαιη απομάκρυνσή τους από φυσικούς γονείς δίχως παρέμβαση. Αντίθετα, θα έλεγε κανείς ότι διευκολύνει το Ελληνικό Κράτος αυτή την παιδοκτονία/γενιτσαρισμό ή γενοκτονία όπως την ονομάζουν σε άλλα κράτη παρ’όλο που έχουν μόνο λίγα περιστατικά αλλά δραστήριους πολίτες και κράτος πρόνοιας και πολεμά μέχρι εξοντώσεως αυτούς που αγωνίζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα των παιδιών τους.
Το ΔΣ.
Σχετικό video: http://youtu.be/B-FEFmqn2tQ
facebook event: http://www.facebook.com/#!/events/520258654667780  /
Αγγλικά:
Και: http://youtu.be/3Ebm8rBSHHE
Facebook event: http://www.facebook.com/#!/events/347315435343140 /

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

LE SUCCÈS DE LA COOPÉRATION ORDONNÉE DU "MODÈLE DE COCHEM" Επιτυχία του μοντέλου Κοχεμ


Επιτυχημένο το μοντέλο Cochem στη Γαλλία από το 2003, στη διαμεσολάβηση οικογενειακών θεμάτων

LE SUCCÈS DE LA COOPÉRATION ORDONNÉE DU "MODÈLE DE  COCHEM"


Coopération ordonnée dans le conflit familial comme processus d’ajustement : 
Réflexions théoriques et transposition pratique* 
   
Professeur Dr Traudl Fuechsle-Voigt, Coblence**
D'un point de vue psychosocial - se basant sur l'approche par la théorie 
classique des dissonances à l’ajustement de conflits - des réflexions sont 
émises pour déterminer dans quelle mesure une coopération ordonnée dans le 
conflit familial peut y amener un ajustement et ainsi provoquer une 
désescalade de ce conflit. Ces réflexions portent sur toutes les parties 
prenantes au conflit : d'une part au niveau des personnes concernées, mais 
également au niveau des professionnels. Afin d’appréhender un Modèle, l’on a 
en outre examiné dans quelle mesure l’intervention  professionnelle dans le 
conflit familial représente une fonction de modèle pour les parties concernées. 
Enfin, un modèle pratique de réussite - dénommé "Modèle de Cochem" - est 
proposé car il fonctionne avec succès depuis des années grâce à la 
coopération ordonnée.

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Ο Σύλλογος Για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια (ΣΥΓΑΠΑ), και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κίνημα, εκπροσωπώντας το πανελλήνιο κίνημα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του αδικημένου πατέρα και των κακοποιημένων από τα δικαστήρια παιδιών των διαζυγίων, θα συμμετάσχει φέτος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των κοινωνικών Φορέων, στα πλαίσια των εγκαινίων της Δ.Ε.Θ., με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και της Πολιτείας στο θέμα του ρόλου και της ευθύνης όλων μας και ιδιαίτερα των Κρατικών Υπηρεσιών σε περιπτώσεις προβλημάτων επικοινωνίας παιδιού - γονέα που δημιουργούνται όταν οι γονείς είναι σε διάσταση ή διαζευγμένοι, έτσι ώστε αυτή να κινητοποιηθεί και να διασφαλίσει πρακτικά τη Γονεϊκή Ισότητα και τα Δικαιώματα των παιδιών στην οικογένεια, στο σχολείο, στην κοινότητα και στην κοινωνία γενικώς,
Η συγκέντρωση θα γίνει το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012 και ώρα 7 και 30 το απόγευμα στη νότια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης, απέναντι από την Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ. (στη συμβολή της οδού Αγγελάκη με τη Λεωφόρο Στρατού).
Για το ΣΥΓΑΠΑ
Ελευθέριος Ι. Αϋφαντής
Ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. του Αγώνα συναντιέται ξανά στα εγκαίνια της Δ.Ε.Θ. και αγωνίζεται για το δίκιο των παιδιών μας. Το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 7 και 30 το απόγευμα να είμαστε όλοι στη νότια είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης, απέναντι από την Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.
ΚΑΙ ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ Δ.Ε.Θ.

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

28 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη κακοποίηση των παιδιών των διαζυγίων. Ο ΣΥΓΑΠΑ οργανωτής:

28 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στη κακοποίηση των παιδιών των διαζυγίων. Ο ΣΥΓΑΠΑ οργανωτής:

WELCOME ALL STATES CANADA, EUROPE AND AUSTRALIA
All groups welcome, men, women, grandparents, other extended family, former and current foster children, adult children of divorced parents. It is time to collectively make a stand. I hope to see you this year.
Deb Justice For Families and Children Lynn Picciano and Jacqueline X MassageTherapist are Coordinators for all the Northeast regions email Jan Smith for info on the other regions please call we need all on board in every state. WE THE PARENTS MOTHE...RS FATHERS GRANDPARENTS SISTERS BROTHERS AUNTS UNCLES ARE IN UNITY TO STOP THE DESTRUCTION OF OUR CHILDREN if your stepping out and shouting out with us on sept 28th Go to site below also. WE ARE THE VOICES OF CHILDREN EVERYWHERE
FLYER FOR THE NATIONWIDE PROTEST.
VICTIM OF:
CHILD PROTECTIVE SERVICES CPS – FAMILY COURT- FOSTER CARE?
False allegations by CPS, forced adoption, foster care placement, instead of family placement, abused in foster care, falsified cps documentation, children sent back with abuser etc. Non-custodial parent issues, Visitation problems, unreasonable child support, VAWA concerns
COME JOIN THE:
WHEN: SEPTEMBER 28, 2012
FB- National Association of Family & Child Advocates
Europe-Est Coordinator: SYGAPA association of Greece http://www.sos-sygapa.eu  .
President: Nicolas Spitalas http://spitalas.blogspot.com
Athens: Yianis Aeras (Pantzos) and Thessaloniki: Leftheris Ayfantis.
http://www.facebook.com/events/520258654667780
Δείτε περισσότερα:
http://www.facebook.com/#!/events/347315435343140
Ελλάδα:
http://www.facebook.com/events/520258654667780