Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

O Μητροπολίτης Εβρου, για το χρυσορυχείο

"ΜΕ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΧΡΥΣΟ"

http://xristhrakstop.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html?m=0
´´...Είναι κακό πράγμα η ανεργία, αλλά είναι χειρότερο ο θάνατος. Είναι καλό πράγμα η ανάπτυξη, αλλά είναι καλύτερο η ζωή. Θα προτιμούσα να μιλάω για τη ζωή, αλλά αν γίνουν τα χρυσωρυχεία θα σας μιλάω μόνο για την ψυχή σας. Τίποτα δεν θα έχω να πω πια για τη ζωή», τόνισε ο Μητροπολίτης μας εν μέσω χειροκροτημάτων και επευφημιών..."
http://www.imalex.gr/EF4AFB8A.el.aspx
Η Αφίσα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Έβρου Ροδόπης ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΉΛΩΣΗ Της 4.11.2012  κατά των Χρυσορυχείων .Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012  οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Σαπών-Μαρωνείας και Κομοτηνής  καλούν όλους τους Δημότες των τριών Δήμων σε πορεία στον οικισμό Πέραμα, όπου επίκειται η χορήγηση άδειας για την λειτουργία των Χρυσορυχείων . Πρέπει όλοι να παραστούμε και να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς διαφεντεύουμε τον τόπο μας και όχι οι Καναδοί Χρυσωρύχοι με τους εγχώριους τοποτηρητές τους.Θα υπάρχουν Λεωφορεία για τη μεταφορά του κοινού. Από την Αλεξανδρούπολη η προσυγκέντρωση θα γίνει στον χώρο πίσω από το Εθνικό Στάδιο, απέναντι από το ξενοδοχείο ΕΓΝΑΤΙΑ στις 10.00 ΤΟ ΠΡΩΪ.

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΕΙΟ ΤΟ ΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ



Σύμφωνα με  δημοσιεύματα και  έγκυρες πηγές, το ΤΕΙ Καβάλας έγινε άντρο οικονομικών οργίων. Τα παρακάτω θα σας πείσουν:
1) Ενώ οι ετήσιες δαπάνες για συντήρηση καυστήρων, από πάντα, ήταν 4.300 ευρώ (με ΦΠΑ), φέτος προκηρύχθηκε πρόχειρος διαγωνισμός προχθές για το ποσό των 23.600 ευρώ. Μάλιστα 30 λεπτά προ της συνεδρίασης μπορούσαν να καταθέσουν φακέλους προσφορών!!!. (απόφαση Συμβουλίου ΤΕΙ
13/25-5-2011).

2) Αγορά τήβενων 45.000 ευρώ!!!
3) Διάφορες αγορές αναλωσίμων αλλά και δώρων για φέτος ξεπέρασαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!!!

4) Στον προϋπολογισμό έχουμε αστρονομικά ποσά για ταξίδια, συνέδρια (φαγητά), κτλ. Φυσικά αυτά χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τα μέλη του ΔΣ (Πρόεδρο, αντιπροέδρους, Διευθυντές).
5) Αγορά μηχανημάτων που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ από το ΤΕΙ παρά μόνο από τον ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ αξίας 500.000 ευρώ.

(Δείτε αναλυτικά και τον προϋπολογισμό του ΤΕΙ, με το φαγοπότι, που μόνον έρευνα και εκπαίδευση δεν χρηματοδοτούν............)

6) Στούντιο και ηχητικά μηχανήματα (!!!) τεράστιας αξίας. Μόνο το καλώδιο κόστισε 3.000 ευρώ!!! (αναρωτιέται κανείς σε τι θα ωφελήσουν τα μουσικά σχέδια του Προεδρείου). (ανταλλάγματα με ψήφους φοιτητών).

7) Από το ΕΣΠΑ δόθηκαν μηχανήματα και εξοπλισμός μόνο σε όσους ήθελαν αυτοί, δηλαδή για νέους ψηφοθηρικούς λόγους.

Εάν στα παραπάνω συμπεριληφθούν και τα άλλα ρουσφέτια των ημέτερων, δηλαδή: προσλήψεις-εκλεκτορικά, προσωπικές δοσοληψίες, αποφάσεις ΓΣ 'διά περιφοράς' των εγγράφων, δηλαδή να μη πραγματοποιούνται Συνελεύσεις αλλά να υπογράφονται τα χαρτιά-πρακτικά εκ των υστέρων, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί 'έφαγαν' τον Πανάρετο από Υφυπουργό:

http://antartisgr.blogspot.gr/2011/06/blog-post_25.html
Διότι ήθελε να καθαρίσει τη βρωμιά.
http://www.evdomi.gr/admin/starcms/default.asp?print=true&action=article&ID=43806&language=1

Πατήστε πάνω στις φώτο για να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία:

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Το μέσο είναι το μήνυμα της Ολγας Σελλά

Το μέσο είναι το μήνυμα. Tης Ολγας Σελλα
Tο ένα συμβαίνει τώρα. Το άλλο είχε συμβεί μερικά χρόνια πριν -αρκετά- και τώρα γίνεται ταινία. Το πρώτο είναι η διάθεση των διαζευγμένων πατεράδων να ιδρύσουν κόμμα και να διεκδικήσουν την ψήφο του κοινού στις επόμενες ςυρωεκλογές, θέλοντας έτσι να κάνουν γνωστά τα προβλήματα και τα αιτήματά τους.
Το δεύτερο είναι ένα υπαρκτό πρόσωπο που από χθες η ιστορία του προβάλλεται στις μεγάλες οθόνες των αθηναϊκών κινηματογράφων: του ομοφυλόφιλου και ακτιβιστή Χάρβεϊ Μιλκ, που το 1977 εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Σαν Φρανσίσκο έχοντας δηλώσει ανοικτά τον σεξουαλικό προσανατολισμό του, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο δεν ήταν διόλου αυτονόητο.
Ποιο είναι το κοινό στοιχείο των δύο αυτών μακρινών και διαφορετικών περιπτώσεων; Οτι και οι μεν και ο δε επέλεξαν τον δρόμο της πολιτικής για να δημοσιοποιήσουν και να υπερασπιστούν κοινωνικά, κατά κύριο λόγο, δικαιώματα. «Ο ρόλος της εξουσίας είναι να δίνει χώρο στην ελπίδα» έλεγε ο Χάρβεϊ Μιλκ. «Αποφασίσαμε να “κατέβουμε” συλλογικά, ιδρύοντας το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Κόμμα, με στόχο να παλέψουμε για τα αιτήματά μας μέσα από την Ευρωβουλή. Ποιος ξέρει, ίσως έτσι ακουστούμε και στην Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια κ. Νίκος Σπιτάλας («Κ», 15/1/09). Που πάει να πει ότι εκεί όπου όλα έχουν τελειώσει, η συνεννόηση, η καλή θέληση, η διαλλακτικότητα, η σύμπνοια, η συναίνεση, η κατανόηση, το μόνο που μένει είναι η εξουσία. Η οποία συνήθως συνοδεύεται από δημόσιες θέσεις. Που, υπό κανονικές συνθήκες, σημαίνει ότι μια μεγάλη μερίδα συνανθρώπων έχουν εκτιμήσει και γι’ αυτό τιμήσει τη συμπεριφορά όσων κατεβαίνουν στον πολιτικό στίβο, μεγαλύτερης ή μικρότερης εμβέλειας. Από την Ευρωβουλή μέχρι ένα δημοτικό συμβούλιο.
Μπορώ να υποθέσω τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο αληθινός Χάρβεϊ Μιλκ, όντας διαφορετικός σε μια εποχή που καθόλου δεν συγχωρούσε τις διαφορετικότητες. Γνωρίζω τα τεράστια προβλήματα των διαζευγμένων πατεράδων που ζουν σήμερα δίπλα μας, ανάμεσά μας. Εχω δει τη σιωπηλή απελπισία τους, την αφόρητη πίκρα τους, την τεράστια αίσθηση αδυναμίας, που ακυρώνει το πατρικό πρότυπο. Ο Χάρβεϊ Μιλκ διεκδίκησε την ψηφο των συμπολιτών του στο Σαν Φρανσίσκο για να αισθανθεί ασφαλής και αποδεκτός. Δεν τα κατάφερε. Δολοφονήθηκε από έναν ακραία μισαλλόδοξο. Οι διαζευγμένοι πατεράδες δηλώνουν ότι θα διεκδικήσουν την ψήφο των Ευρωπαίων πολιτών για να γνωστοποιήσουν τα αδιέξοδά τους.
Αυτή είναι η λύση όμως; Κάθε κοινωνική ομάδα που έχει ένα ζήτημα να επιλύσει ή να διεκδικήσει να φτιάχνει ένα κόμμα; Σαν μια ακόμα αίσθηση αδυναμίας μού μοιάζει αυτό. Σαν δηλαδή να έχουμε παραιτηθεί από την ελπίδα ότι οι φορείς (δηλαδή τα κόμματα, οι οργανισμοί), οι θεσμοί (δηλαδή η πολιτεία, η Βουλή) έχουν τη δυνατότητα να κοιτάξουν, να ακούσουν, να αφουγκραστούν και να εκφράσουν όλο και περισσότερες ανάγκες μιας κοινωνίας. Και να παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.
Εχουν αιτήματα οι διαζευγμένοι πατεράδες και δεν φαίνεται να βαυκαλίζονται ότι οι ίδιοι θα τα επιλύσουν. Να ακουστούν θέλουν, γι’ αυτό βουτάνε στα βαθιά της... πολιτικής. Υπογραμμίζοντας, μ’ αυτήν την κίνηση, το τεράστιο έλλειμμα θεσμών και νομικών πλαισίων που να απαντούν στις σύγχρονες ανάγκες. Ετσι, η πολιτική γίνεται το μέσον, αντί να ακούει το μήνυμα.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_7_16/01/2009_299440

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης"

O Δήμος Θεσσαλονίκης και ο ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ)
Σας προσκαλούν στην επιστημονική ημερίδα
"Το παιδί μου, ένας ξένος: Σύνδρομο Γονικής Αλλοτρίωσης-Αποξένωσης"
που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 27, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18:00.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο Θεματικό κύκλο «Βιβλιοθήκες και παιδί».

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Πληροφορίες: Κωνσταντίνος Βόγδανος, Υπεύθυνος Εκδηλώσεων Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης, 2310 374808. http://www.facebook.com/k.vogdanos?fref=pb  
Σπιτάλας Νικόλας, Πρόεδρος ΣΥΓΑΠΑ, τηλ. 2310524285, 6999554836
www.sos-sygapa.eu 

Municipality of Thessaloniki and SY.G.A.P.A. (HELLENIC SOCIETY FOR THE DEFENSE OF THE RIGHTS OF THE CHILD AND FATHER)
Invitation to scientific workshop
"My child, a stranger: Parental Alienation Syndrome-alienation"
Place of application: Central Municipal Library of Thessaloniki, 27, Ethnikis Aminis str., Friday, 2 November 2012, at 18:00.
The event is part of the thematic cycle "Libraries and child."
Admission is free.

Information: Constantine Vogdanos, Events Manager Central Public Library, 2310 374 808.
Spitalas Nicholas, President of SYGAPA, tel ++302310524285, ++306999554836

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Ο ρόλος του πατέρα στην ανάπτυξη του παιδιού

Ποιος είπε ότι ο ρόλος του πατέρα δεν είναι εξίσου σημαντικός με αυτόν της μητέρας στην ανάπτυξη του παιδιού; Ο πρωτοπόρος παιδοψυχολόγος δρ. Erik Erikson εξηγεί στο επιστημονικό περιοδικό Psychology Today γιατί η πατρότητα μπορεί να είναι τόσο...

περίπλοκη και μοναδική διαδικασία και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.
Σύμφωνα με τον Erikson, η αγάπη του πατέρα διαφέρει από αυτήν της μητέρας «ποιοτικά». Δηλαδή, οι πατεράδες «αγαπούν πιο επικίνδυνα», γιατί η αγάπη τους είναι περισσότερο «αναμενόμενη, πιο οργανική» από αυτήν της μητέρας. Ο πατέρας συμβάλει με μοναδικό τρόπο στην ανάπτυξη του παιδιού, με τρόπο που κανείς άλλος δε μπορεί να αναπληρώσει. Πιο συγκεκριμένα:
Οι μπαμπάδες είναι διαφορετικοί ως γονείς
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πατεράδες έχουν ιδιαίτερο στιλ επικοινωνίας και διαδραστικότητας με τα παιδιά. Ήδη στις 8 πρώτες του εβδομάδες, το έμβρυο μπορεί να διακρίνει αν αλληλεπιδρά μαζί του ο μπαμπάς ή η μαμά.

Αυτή η διαφοροποίηση παρέχει στα παιδιά ευρύτερη εμπειρία στην αλληλεπίδρασή τους με τους άλλους και στην δημιουργία διαφορετικών σχέσεων. Είτε το αντιλαμβανόμαστε είτε όχι, τα παιδιά μαθαίνουν, εντελώς εμπειρικά, ότι οι άνδρες είναι διαφορετικοί από τις γυναίκες και όχι ξεχωριστό τρόπο να λειτουργούν στην ζωή τους, από άλλους ενήλικες και παιδιά. Η κατανόηση αυτή είναι σημαντική στην ανάπτυξή τους.
Οι μπαμπάδες παίζουν διαφορετικά
Οι μπαμπάδες γαργαλούν περισσότερο, «παλεύουν» με τα παιδιά, τα πετούν στον αέρα (την στιγμή που οι μαμάδες φωνάζουν ‘όχι τόσο ψηλά!’), τα κυνηγούν υποδυόμενοι τα ‘τέρατα’. Επίσης, είναι αυτοί που μπορούν να μάθουν στα παιδιά ότι, παρά τα ‘άγρια’ παιχνίδια, απαγορεύονται το δάγκωμα, οι κλοτσιές ή άλλες μορφές φυσικής βίας. Αντίθετα, θα θέσουν τα όρια και θα διδάξουν στα παιδιά την υγιή ισορροπία ανάμεσα στην δειλία και την επιθετικότητα.
Οι μπαμπάδες χτίζουν εμπιστοσύνη
Πηγαίνετε σε έναν παιδότοπο και ακούστε τους γονείς: Ποιος είναι αυτός που προτρέπει το παιδί να σκαρφαλώσει ή να πηδήξει από λίγο πιο ψηλά; Να τρέξει λίγο πιο γρήγορα ή να πετάξει κάτι πιο μακριά; Αντίθετα, ποιος είναι αυτός που λέει στα παιδιά να προσέχουν; Εκ φύσεως, οι μαμάδες προστατεύουν και οι μπαμπάδες σπρώχνουν τα παιδιά στα όριά τους. Ένα μόνο από τα δύο αυτά γονικά πρότυπα μπορεί να αποβεί επικίνδυνο, γιατί ο ένας γονιός θα παροτρύνει το παιδί να αναλάβει ρίσκα χωρίς συχνά να υπολογίσει τις συνέπειες, ενώ ο άλλος θα τα αποφύγει, χωρίς αυτό να βοηθά το παιδί να χτίσει αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.
Μαζί, οι δύο γονείς, το βοηθούν να παραμένει ασφαλές, ενώ επεκτείνει τις εμπειρίες του και αυξάνει την αυτοπεποίθησή του.
Οι μπαμπάδες επικοινωνούν διαφορετικά
Πρόσφατη, εκτενής έρευνα έδειξε πως όταν μιλούν στα παιδιά, οι μπαμπάδες και οι μαμάδες διαφέρουν. Οι μαμάδες θα απλοποιήσουν τις λέξεις που χρησιμοποιούν και θα μιλήσουν στο επίπεδο του παιδιού. Οι μπαμπάδες δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν τέτοιες «παραχωρήσεις». Ο τρόπος που χρησιμοποιεί η μαμά εξυπηρετεί την άμεση επικοινωνία. Ο τρόπος του μπαμπά προκαλεί το παιδί να επεκτείνει το λεξιλόγιό του και τα γλωσσολογικά του ταλέντα.
Οι μπαμπάδες συμμορφώνουν διαφορετικά
Σύμφωνα με τον δρ. Erikson, οι μπαμπάδες δίνουν έμφαση στη δικαιοσύνη και τα καθήκοντα (που βασίζονται σε κανόνες), ενώ οι μαμάδες δίνουν έμφαση στην κατανόηση, την φροντίδα και την βοήθεια (που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις). Οι μπαμπάδες τείνουν να παρακολουθούν και να επιβάλουν συστηματικά και αυστηρά κανόνες, διδάσκοντας τα παιδιά τις συνέπειες του σωστού και του λάθους. Οι μαμάδες τείνουν να διδάσκουν την καλοσύνη και την κατανόηση, να δημιουργούν αίσθηση ελπίδας. Και σε αυτή την περίπτωση, το υγιές είναι να μεγαλώνει το παιδί και με τις δύο αυτές προσεγγίσεις.
Οι μπαμπάδες προετοιμάζουν τα παιδιά για τον πραγματικό κόσμο
Οι μπαμπάδες που ασχολούνται με τα παιδιά τους τα βοηθούν να καταλάβουν ότι η κάθε στάση και συμπεριφορά έχει επιπτώσεις. Για παράδειγμα, είναι πιθανότερο να πει ένας μπαμπάς στο παιδί ότι δεν φέρεται καλά στους συμμαθητές του εκείνοι δεν θα θέλουν να παίξουν μαζί του, παρά μία μαμά. Ή ότι αν δεν τα πάει καλά στο σχολείο, δεν θα καταφέρει να περάσει στο Πανεπιστήμιο ή να βρει την δουλειά που ονειρεύεται.
Οι μπαμπάδες αποτελούν παράθυρο στον κόσμο των ανδρών
Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι διαφορετικοί. Τρώνε διαφορετικά, ντύνονται διαφορετικά, λειτουργούν στην ζωή διαφορετικά. Τα παιδιά που μεγαλώνουν με έναν πατέρα εξοικειώνονται με τον κόσμο των ανδρών. Τα κορίτσια που έχουν μπαμπάδες που συμμετέχουν στην οικογενειακή ζωή και έχουν καλή σχέση με την γυναίκα τους, αποκτούν υγιέστερες σχέσεις με το αντίθετο φύλο μεγαλώνοντας, γιατί έχουν μάθει από τους μπαμπάδες τους πώς φέρονται οι «σωστοί» άνδρες στις γυναίκες και ποιες συμπεριφορές είναι ανάρμοστες.
Αντίστοιχα, τα αγόρια που μεγαλώνουν με μπαμπάδες έχουν λιγότερες πιθανότητες να γίνουν βίαια, ενώ μαθαίνουν πώς να διοχετεύουν τον ανδρισμό και την δύναμή τους με θετικούς τρόπους. Οι μπαμπάδες βοηθούν τα αγόρια να κατανοήσουν πλήρως την σεξουαλικότητά τους, τους κανόνες υγιεινής και το «πώς φέρονται οι άνδρες» ανάλογα με την ηλικία τους.
mama365.gr http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2012/10/blog-post_2403.html 

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Συνέντευξη από γονείς (Γονική Αποξένωση)

Συνέντευξη με ένα γονέα θύτη γονικής αποξένωσης.

- Μαρία τι κάνει η κόρη σου;
- Μια χαρά τον τελευταίο καιρό ξεκίνησε ιππασία και είναι πολύ χαρούμενη
- Στο σχολείο πώς τα πάει;
- Λίγο στα μαθηματικά δυσκολεύεται δε με ανησυχεί όμως
- Πρέπει να χει ψηλώσει πολύ πάντως.
- Nαι να και ένα καλό που της έδωσε ο πατέρας της.

Συνέντευξη με ένα γονέα θύμα γονικής αποξένωσης
- Γιάννη τι κάνει η κόρη σου;
- Δέν ξέρω.
- Στο σχολείο πώς τα πάει;
- Δεν ξέρω
- Πρέπει να χει ψηλώσει πολύ πάντως.
- Δέν ξέρω.

Panayiotis Gouveris

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Τα παιδιά των χωρισμένων μιλούν για πρώτη φορά: Το...

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Τα παιδιά των χωρισμένων μιλούν για πρώτη φορά: Το...: «Το Διαζύγιο είναι ένας καταστροφικός σεισμός» Τα παιδιά των χωρισμένων μιλούν για πρώτη φορά. Ακούστε τα! Μία πρωτότυπη γαλλική ...

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Διαζύγιο στο focus web tv Γιάννη Πάντζο-ΣΥΓΑΠΑ

ΠΑΤΕΡΑΣ (PATERAS FATHER DAD PAPA): Διαζύγιο στο focus web tv Γιάννη Πάντζο-ΣΥΓΑΠΑ: FOCUS WEB TV  Στην Αθήνα με τον Γιάννη Πάντζο που εκπροσωπεί το ΣΥΓΑΠΑ και μιλά για τη δράση μας και τα διαζύγια στην Ελλάδα.   ΤΕΤΑΡΤΗ ...

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Δικαίωση των μελετών του ΣΥΓΑΠΑ: Ο μακελάρης του Όσλο σε σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του.

«Μια Νορβηγική Τραγωδία»: Απλώς επιβεβαιωνόμαστε για το κακό που κάνουν οι μαμάδες που έχουν μοναδική επιμέλεια και αποξενώνουν το μπαμπά από το αγόρι.
Ο μακελάρης του Όσλο και η σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του.
«Μια Νορβηγική Τραγωδία» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου το οποίο κυκλοφορεί για τη ζωή του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, στο οποίο στοιχειά-σοκ για την «τραυματική» παιδική ηλικία του μακελάρη του Όσλο έρχονται στο φως.
Η σεξουαλική εξάρτηση από τη μητέρα του, οι βίαιες τάσεις που είχε από παιδί και οι συχνές επισκέψεις σε κέντρα ψυχικής υγείας, σχολιάζονται αναλυτικά στο νέο βιβλίο για τον Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.
Ο συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου, Άαγκε Μπόρκεγκρεβινκ, επικαλείται εκθέσεις παιδοψυχολόγων, και υποστηρίζει ότι Μπρέιβικ κακοποιούνταν σωματικά και ψυχολογικά από τη μητέρα του, Βένκε Μπέρινγκ, από βρεφική ηλικία.
«Η μητέρα του Μπρέιβικ τον κακοποιούσε σωματικά από όταν εκείνος ήταν μόλις τεσσάρων ετών. Τον χτυπούσε και του έλεγε συχνά ότι θα ήθελε να ήταν νεκρός», σύμφωνα με τον Μπόρκεγκρεβινκ.
Μάλιστα, ο συγγραφέας αναφέρει ότι η μητέρα του Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, πίστευε ότι ο γιος της θα εξελισσόταν σε ένα ιδιαιτέρα βίαιο άτομό καθώς και ότι θα μπορούσε να κάνει κακό στους συνανθρώπους του και όλα αυτά, πριν εκείνος γίνει πέντε ετών.
«Τον έβλεπε σαν ένα ενήλικο βίαιο άτομο, παρόλο που ήταν μόνο ένα αγοράκι» λέει ο Μπόρκεγκρεβινκ. Η Μπέρινγκ θεωρούσε ότι ο γιος της ήταν «επιθετικός, υπερκινητικός και προσκολλημένος σε αυτήν» ήδη από την εποχή που θήλαζε.
«Η Βένκε Μπέρινγκ και ο γιος της κοιμόντουσαν μαζί κάθε βράδυ και είχαν στενή σωματική επαφή» σύμφωνα με ψυχολόγους του κέντρου παιδικής και νεανικής ψυχικής υγείας της Νορβηγίας όπου ο Μπρέιβικ και η μητέρα του έμειναν για αρκετές εβδομάδες το 1983, μετά από καταγγελία γειτόνων τους για απρεπή σεξουαλική συμπεριφορά από πλευράς της.
«Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής έρευνας, οι γείτονες δήλωσαν ότι είχαν σοκαριστεί από την άκρως σεξουαλική γλώσσα της μητέρας» αναφέρεται στο βιβλίο.
Μάλιστα, σε έκθεση των ψυχολόγων του κέντρου παιδικής και νεανικής ψυχικής υγείας της Νορβηγίας, η Μπέρινγκ περιγράφεται ως μια γυναίκα «με εξαιρετικά δύσκολη νεανική ζωή, μεταιχμιακή δομή προσωπικότητας και μια ελάχιστα ορατή, αλλά πανταχού παρούσα κατάθλιψη, η οποία προβάλλει τις πρωτόγονα επιθετικές και σεξουαλικές της φαντασιώσεις στον μικρό Μπρέιβικ».
Πάντως, ο συγγραφέας Άαγκε Μπόρκεγκρεβινκ έχει δεχτεί έντονη κριτική λόγω της απόφασής του να δημοσιεύσει τις ιατρικές αναφορές των επιστημόνων με πολλούς να κάνουν λόγω για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της κ. Βένκε Μπέρινγκ η οποία έκανε εισαγωγή σε ψυχιατρική κλινική μια ημέρα αφότου ο γιος της έβαψε με αίμα το νησί Ουτόγια, τον Ιούλιο του 2011.
Πηγή: The Telegraph http://www.protothema.gr/world/article/?aid=228447
http://patrotita.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html#!/2012/10/blog-post.html

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΩΝ “ΦΤΩΧΩΝ” ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ~ Κατοχικά Νέα

ΙΔΟΥ Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΝΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ ΤΩΝ “ΦΤΩΧΩΝ” ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ~ Κατοχικά Νέα