Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ΩΡΑ 6.30 ΣΤΟ ΤΙΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 8.00μμ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ-ΕΡΜΟΥ

SYGAPA - ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. www.sos-sygapa.eu 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΓΟΝΕΙΣ- ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
ΓΟΝΕΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Φράγκων 19 Θεσσαλονίκη, τηλ 2310524285, φαξ 2310524319
κινητό 6942989785, mails: goneas2005@yahoo.gr, President: Spitalas@yahoo.gr 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ www.sos-sygapa.eu
ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗ:
http://internationalienation.blogspot.com/
SYGAPA 2 (ΒΕΡΟΙΑ) http://olganos.blogspot.com/
SYGAPA 3 (ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ) http://sygapalexandroupolis.blogspot.com/
SYGAPA 4 (ΠΑΤΡΑ) :http://sygapapatras.blogspot.com/
SYGAPA 5 (ΛΑΡΙΣΑ) : http://sygapalarissa.blogspot.com/
SYGAPAFRANCE: http://sospapagrecs.over-blog.com/
ΣΥΓΑΠΑ ΒΟΛΟΥ: http://sygapavolou.blogspot.com/
SYGAPA GREECE: http://sygapagreece.blogspot.com/
ΓΟΝΕΑΣ : http://goneas.blogspot.com/
ΠΑΤΕΡΑΣ: http://patrotita.blogspot.com/
ΓΟΝΕΙΣ: http://gonis-sygapa.blogspot.com/
ΓΟΝΕΪΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ: http://sygapakozanis.blogspot.com/
ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΠΑΜΠΑΣ: http://greekdad.blogspot.com/
GREEK DADS-ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ: http://greekdads.blogspot.com/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 12-7-2013
Ο ΣΥΓΑΠΑ διαμόρφωσε την κοινή γνώμη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των γονέων, του πατέρα και του παιδιού των διαζυγίων από δεκαετίας. 
Διατυμπανίζει το τόσο σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί ένα εκατομμύριο ζευγάρια και άλλα τόσα παιδιά διαζυγίων.
Στο φορολογικό νομοσχέδιο δεν συμπεριελήφθησαν όλα τα θέματα που θίξαμε και που βασανίζουν και καταστρέφουν άδικα διαζευγμένους. Για παράδειγμα τα αυτονόητα: δήλωση του αριθμού τέκνων έστω και εάν δεν υπάρχει γάμος και είναι σε διαζύγιο και οι δύο γονείς. Το ίδιο για την φοροαπαλλαγή από τις διατροφές που επιδικάζονται και αποτελούν έξοδα δίχως απόδειξη και μείωση του εισοδήματος αυτού που αναγκάζεται να δίνει για τα παιδιά. Αυτό αποτελεί μαύρο χρήμα το οποίο η 'Τρόικα' πρέπει να το λάβει υπόψη ως σοβαρό φορολογικό λάθος. Οι διατροφές παραμένουν υπέρογκες ενώ σε άλλες χώρες είναι της τάξεως των 30 ευρώ ανά παιδί.
Η ισότητα στα οικογενειακά δεν υπάρχει και ο διαζευγμένος πατέρας θεωρείται ως άγαμος δίχως παιδιά ακόμα και από τις τράπεζες, τις υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά ταμεία και το κράτος. Είναι πολίτης τρίτης κατηγορίας και μάλιστα των 100 ευρώ.
Δεν υπάρχουν ακόμα οικογενειακά δικαστήρια, οικογενειακοί δικαστές, διαμεσολαβητές, πραγματογνώμονες και ειδικοί ψυχίατροι ή κοινωνικές υπηρεσίες για να επιδίδουν δίκαια την επιμέλεια και την καθημερινή επικοινωνία στο διαζύγιο. Ούτε καν κοινωνικές υπηρεσίες σε Δήμους-Περιφέρειες για να αποφεύγονται οι κακοποιήσεις παιδιών από ψυχασθενείς γονείς. Δεν υπάρχει συν-επιμέλεια και κανείς δεν ενδιαφέρεται για την ψυχική υγεία ενηλίκων και παιδιών των διαζυγίων. Τη βία προκαλούν τα ελληνικά δικαστήρια εξ αιτίας του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζουν τους διαζευγμένους και η Πολιτεία επιβραβεύει. Τα 500.000 αποξενωμένα παιδιά (που έχουν το PAS) είναι το αποτέλεσμα της βίας αυτής και θύματα του συστήματος. Και πάλι στείλαμε τις 25.000 υπογραφές επώνυμων και μη πολιτών και οργανώσεων στον Πρωθυπουργό, στον Πρόεδρο της Βουλής και στα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα μήπως και συγκινηθούν για τις αυτοκτονίες διαζευγμένων αλλά καμία απάντηση δεν ήλθε. 
Οι επερωτήσεις και οι υποσχέσεις στη Βουλή έμειναν στα χαρτιά αν και βουλευτές όπως Μαγκριώτης, Πλεύρης, Κουντουρά, Δημαράς, κ.α. ζήτησαν ακόμα και να θεσμοθετηθεί ο ΣΥΓΑΠΑ ως διαμεσολαβητής.
Για τους λόγους αυτούς, συνεχίζουμε τον αγώνα σε διεθνές επίπεδο και διοργανώνουμε εκδήλωση – meeting για τα δικαιώματα των παιδιών των διαζυγίων όπου δήλωσαν παρουσία πολλοί Ελληνες και ξένοι.
Αυτή η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, στις 6.30μμ, με θέμα: ‘Δικαιώματα και συνταγματική κατοχύρωση των παιδιών των διαζυγίων’ και είναι προπομπός για την διαδήλωση, την ίδια μέρα, στις 8μμ, στην Ερμού.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο ΣΥΓΑΠΑ σας προσκαλεί την Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013, ώρα 8μμ, στην Ερμού-Συντριβάνι για εκδήλωση υπέρ των παιδιών των διαζυγίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου